Anne Marie van der Veen

Anne Marie

Anne Marie van der  Veen,           Artistiek, Ambachtelijk             kleermaker. Met KunstZinnig    textiel geef ik je voldoende stof tot nadenken….

Mag ik even trots zijn, tevreden ook? Met mijn jas gemaakt van wel honderd plastic tassen heb ik zaterdag jl. tijdens het congres van de Branchevereniging Mode Ambachten de vakgenotenprijs voor ambachtelijk kleermaker gewonnen. Ik heb de jas The Artistic Convertible genoemd, ‘artistiek omgevormd’. En dat is-ie. Drie maanden heb ik eraan gewerkt. Honderden plastic rondjes uit tassen gesneden, met elkaar versmolten en aan elkaar genaaid. Wat een werk, maar wat een eer dat de jury het signaal dat de jas geeft, heeft begrepen. Want wees eens eerlijk, wij gebruiken gewoon teveel plastic en het milieu, de wereld kan dat helemaal niet aan. Door de plastic tassen weer te gebruiken, komen ze in ieder geval niet op de afvalberg terecht. Of de jas draagbaar is?? Nou nee, en dat zegt eigenlijk al genoeg…toch?

Mijn collega Nina Janssen heeft er met dezelfde techniek een bijpassen de tas bij gemaakt en collega Yvonne van de Bovenkamp een hoed. Een complete outfit dus.

Altijd, elke dag ben ik bezig van gebruikte stoffen en materialen nieuwe kleding te maken. Nee, niet 2e hands en zelf gemaakt, maar artistiek en ambachtelijk opnieuw gecreërd en vervaardigd. Dat is KunstZinnig textiel en dat ben ik. Kijk ook eens op mijn site www.kunstzinnigtextiel.nl of mijn facebook. Daar vind je vele interessante, duurzame, maar vooral met liefde vormgegeven en gemaakte textielproducten.

Advertenties

Een gedachte over “Anne Marie van der Veen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s